Mörksuggejakten 2008

I ”MTB-Mariefred” som vi började kalla oss så småningom började vår vid tillfället unge vän Stefan Mann börja prata om en så underbar MTB-tävling som gick uppe Rättvik – Mörksuggejakten. Det var en fantastisk bana som gick runt bland fäbodar och skogstjärnar utanför Rättvik. Inga knixiga partier utan det var som att cykla fram på ett motionsspår – typ, ungefär om vi nu skulle lita på Stefan.

Det gjorde jag , Göran och Åke så vi begav oss upp till Rättvik. Ulla följde med som stöd och vi tog in på hotell Lerdalshöjden, då det låg nära startplatsen – Rättvikstravet.

Vad vi omgående fick veta när vi anlänt till Rättvik och hämtat ut våra startnummerlappar var att man börjar uppför backen till utsiktsplatsen Vidablick. När vi åkte upp där med bilen kändes det nästan som om bilen skulle tippa över baklänges. Så jäkla brant alltså. OK jag hade ju lärt mig att backar tar man i sin egen takt så jag tänkte väl inte mer på det.

Svenska landslaget i MTB var där inför OS i Peking och tränade i backen, de testade vilka växlar de skulle använda i de olika avsnitten av backen. De hade inga problem att testa backen gång på gång.

Morgonen på tävlingsdagen var minst sagt regntung. Det hade regnat hela natten och även nu på morgonen, så  jag beslutade att inte ta min ”nya” hybridcykel utan tog den gamla Edgen med tjockare däck.