2015 Nytt år nya mål

Det är nytt år och nya mål när det gäller motionsloppen som jag vill försöka genomföra.

Jag har ju tillsammans med broder Anders klarat av Hjälmaren Runt och Siljan Runt. Båda landsvägslopp på c:a 14 – 15 mil.
Vi har cyklat Mörksuggejakten i Rättvik och långa CykelVasan flera gånger .

Nu har jag upptäckt ett  nytt intressant motionslopp i våra gamla hemtrakter i Värmland. Sista helgen i maj går Valmetrundan i Karlstad. En tävling som hade premiär förra året. Det som känns speciellt roligt med denna tävling är att den går över två dagar. På lördagen kan man köra 74 km landsväg för att sedan på söndagen avsluta med 45 km MTB. Det bästa av två världar med andra ord.

Jag har ännu inte pratat med Anders om detta på allvar bara nämnt det i förbigående som en rolig utmaning/möjlighet.

Sedan i mitten av augusti är det så dags för det riktigt stora och roliga eventet – CykelVasan 2015. Vi hade turen eller kanske det berodde på vår lojalitet, att få komma med på den riktiga tävlingen i år igen. Det är ju ett nytt anmälningsförfarande nu och det körs på två dagar. Men att cykla ett s.k. Öppet Spår känns inte ett dugg intressant. Betala en massa pengar för att cykla 94 km i skogen, då är det billigare att åka över till Åkers Bergslag en söndag och cykla runt på de trevliga vägarna.

Vi har  också sett framför oss att flyga ner till Berlin och där cykla runt i stan + förorter som Potsdam under en helg i maj.