Berlin Velothon 2016

En lite gråkall junimorgon i centrala Berlin har vi samlats närmare 8.000 entusiastiska cyklister som skall ta oss an den 60 km ”korta” banan. 4.000 andra skall cykla 12 mil istället.
Det visar sig senare att vår sträcka var 69 km. Detta blev en fantastisk upplevelse . Stora delar av centrala stan har stängts av och vi kunde ta oss fram i verkligt historiska miljöer.

Vi startade lugnt ut genom Tiergarten förbi ”Grosse Stern” obelisken med en förgylld ängel högst upp. Vidare mot Brandenburger Tor och en sväng runt Tiergarten för att sedan vika av ut mot Grünewald där vi cyklade på härliga vägar inramade av stora gröna träd. På vägen ut passerade vi Charlottenburgs Slott som vi senare på dagen åkte ut till och vandrade i parken.

Vi cyklade på bra och genomförde loppet på en riktigt bra snitthastighet 29 km/h. I mål möttes vi av Ulla och Elisabeth som tyvärr missat var själva målet var.

GPS-informationen över Berlin Velothons 60 km runda

Medaljerna uthämtade och laserpräglade med uppgifter om tid och sträcka

 

 

Vi passerade många intressanta och historiska platser

East Side Gallery är en ett par km lång bit av muren som inbjudna konstnärer fått skapa fritt. En del bilder mycket kända andra bara roliga.