Säfsen MTB-cykling

Jag skaffade min första ”riktiga” MTB-cykel på hösten 2006. En Crescent Edge 26″ hjul, 24 växlar och jag kände mig riktigt tuff.

Jag hade börjat cykla lite mer organiserat längs vägarna runt Mariefred och Åkers Styckebruk redan några år innan, men det var först när jag träffade mina kommande cykelkompisar Åke och Göran som det blev riktig ordning på cyklandet.

De bjöd in mig till gemenskapen i söndagscyklingen från torget i Mariefred. Och under 2007 cyklade vi så gott som varje söndag under ett par tre timmar. Vi var oftast bara ett järngäng som alltid ställde upp, Göran, Åke, Sven-Erik, Stefan och jag.

Under sensommaren började vi prata om att åka till Säfsen igen, d.v.s jag hade inte varit med året innan, men ville gärna följa med. Det de beskrev lockade verkligen.IMG_0004

Säfsen är ju ett skidområde några mil från Ludvika. Sommartid är det också ett utmärkt ställe att cykla MTB i. Vi kom upp sista helgen i september och hade hyrt en trevlig stuga. Vi var Håkan, Stefan, Göran, Åke, Sven-Erik och jag.

Höstkylan kom tidigt detta år så redan andra dagen var marken frostad och gräs och grus knastrade under våra hjul.

Det finns ju fler olika ”leder” för cyklister och vi började med den s.k Fyrtjärnsturen.