Sammanfattning av 2014 ur ett cyklande perspektiv

Jag hade satt upp ett mycket outtalat mål för årets cykling – ungefär lika långt som året innan eller 500 mil, loggad cykling. Några saker som kanske bidrog till att jag inte riktigt nådde ända fram kan vara:

Min operation i slutet av januari av en förstorad prostata, då jag inte kunde/fick cykla under fyra fem veckor. Barnbarnens besök i juli gjorde också att fokus blev på annat än cykling. November var en otroligt regnsjuk månad och bekvämligheten gjorde väl att jag inte trotsade vädergudarna då.

Tillsammans med min yngste bror Anders genomförde vi ett antal motionstävlingar. Första var landsvägsloppet Hjälmaren Runt i maj, ett 15 mil långt lopp som jag genomfört tidigare tre gånger.

I Augusti cyklade jag ett motionslopp över 75 km kallat Bärketrampen , ett lopp som inleddes i tungt regn och som det kändes bara uppförsbackar.

Årets höjdpunkt blev som vanligt CykelVasan 94 km mellan Sälen och Mora. Då bor vi på Mora Stadshotell två nätter och trivs med det stora folklivet.

4:e Advent årets kortaste dag och kortaste rundan

Idag den 21:a december  vintersolståndets dag sken solen och luften var lika kall som dagens adventsnummer. Vi hade ändå bestämt att vi skulle ta en söndagsrunda broder Anders och jag. Kaffe och mackor naturligtvis. Vi började ut mot Tortuna för att sedan vika av mot Tillberga ocj strax efter Nibble/Tibble hittade vi ett stenröse med solen på sin högsta punkt, strax över trädtopparna. Det är verkligen tyngre att cykla på dubbade däck så även om dagens runda bara blev 32 km så kändes den betydligt längre.

Ännu en regntung dag

Igår söndag kunde vi uppleva en skön cykeldag, även om underlaget längs vägarna var i isigaste laget. Efter förra veckans fall satte jag i början av veckan på mina fulldubbade mtb-däck så söndagsturen gick nästan som på räls